Return to 2016-2017 tanév

Őszi események

Őszi események

2016.11.17

Események

Megemlékezés 1956. október 23-ról

Tanulóink minden évben részesei lehetnek a nyolcadikosok által előadott színjátéknak, amely betekintést ad az akkori eseményekbe. A tíz főből álló közösség felnőtteket lekörözve mutatta be a fontosabb mozzanatokat arról, illetve az azt követő napok történéseiből. Haasné Rieger Anett osztályfőnök remekül összeállított produkcióval rukkolt elő. A műsor közben használt hanghatások, zene még inkább emelte az előadás fényét.

2016. 10. 28. Halloween discó

A Szülői Szervezet tagjai az előző évekhez hasonlóan nagy lelkesedéssel készültek a Halloween discóra. Már a teremdíszítés feldobta a különben is fergetegesre sikerült hangulatot. Az „ijesztő” jelmezek, álarcok szinte vakítottak a discóvilágításban. A klassz zenét Baranovszky László szolgáltatta, amire igazán tudtak táncolni a gyerekek. A különféle játékokkal, versenyekkel megtűzdelt mulatság jól sikerült.

A szülők gofrival, meleg szendviccsel kínálták a résztvevőket.

MÁRTON-NAP 2016. 11. 11.

Intézményünk harmadik osztályosai színvonalas műsorral emlékeztek meg Mártonról, aki köpenyét kettéhasította, és egyik felét a szegénynek adta. A szereplők jelmezbe bújva idézték fel az akkori eseményeket. Ezen felül dalokkal, versekkel színesítették a délutánt. Várbiró Judit osztályfőnök remek darabot vitt színpadra. Jól felépített, a tanulók életkori sajátosságait figyelembe véve állította össze a produkciót.

Sajnos a rossz idő közbeszólt, ezért az iskolai szintű fáklyás felvonulás elmaradt. A Szülői Szervezet az emeletes iskola folyosóján vendégelte meg a jelen lévőket zsíros kenyérrel, almás pitével és gyümölcsteával.

 

 

 

2016. 11. 16. Alsós színház Ajkán

Az idén is, ahogy minden tanév első félévében alsós diákjainknak színházlátogatást szervezünk. Negyven fő volt kíváncsi a Csengő-bongó királyság című előadásra, ami valamennyiük tetszését elnyerte.